LOGO START ESC

 Drăgășani,  martie 2019

,, Start: European Solidarity Corps (Start ESC)’’
Proiect de voluntariat Cofinanțat de Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene

Organizația Pro Dezvoltare DACIA (APDD) Drăgășani, nou venit în acțiunea KA125, a obținut acreditarea SEV în 30.03.2018, ca urmare a strategiei de internaționalizare prin mobilități și crearea unui program de voluntariat internațional în interiorul organizației. Proiectul aprobat ,,Start ESC’’ continuă acțiunea APDD în acest sens. Acesta se dorește a fi un instrument de promovarea voluntariatului și sprijinirea orientării tinerilor către profesii de actualitate, dezvoltarea antreprenoriatului și stimularea angajabilității pe o piață a muncii aflată tot timpul în continuă schimbare și ascensiune.

Cele 3 mobilități ,,Start ESC’’ se vor desfășura pe o perioada de 4 luni/stagiu, cu participarea a 6 voluntari / stagiu (11.12.2019 / 10.04.2020; 11.04.2020 / 10.08.2020; 11.08.2020 / 10.12.2020).
Stagiul ESC propus se dorește a îmbina inovativ o serie de activități ale organizației gazdă venite în sprijinul comunității cu dezvoltarea profesională și personală a celor 18 voluntari din Spania, Italia și Portugalia implicați în proiect.

Toate activitățile proiectului promovează solidaritatea. Acestea se vor desfășura pe raza Municipiului Dragășani și împrejurimile sale. Temele principale vor avea la baza nevoile comunității, ale organizației gazdă îmbinate cu nevoile de învățare și dezvoltare personală și profesională ale voluntarilor.

Mai mult proiectul își propune înființarea unui Centru de Voluntariat ,,Start ESC’’ local, cu scopul de a atrage și implica cât mai multe organizații și cât mai mulți tineri în activități de voluntariat locale și internaționale ca șansă de dezvoltare personală și profesională pentru orientare în carieră și în viață.

Informații proiect: e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Drăgășani,  noiembrie 2019

,, Start: European Solidarity Corps (Start ESC)’’ la Drăgășani

Primul stagiul de voluntariat din cadrul proiectului ,, Start: European Solidarity Corps (Start ESC)’’, proiect cofinanțat de Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene , implementat de Organizația Pro Dezvoltare DACIA (APDD) Drăgășani, va debuta în data de 11.12.2019, cu participarea a 6 voluntari din Portugalia, Spania și Italia.

Proiectul se dorește a fi un instrument de promovarea voluntariatului și sprijinirea orientării tinerilor către profesii de actualitate, dezvoltarea antreprenoriatului și stimularea angajabilității pe o piață a muncii aflată tot timpul în continuă schimbare și ascensiune.

În cadrul proiectului se vor desfășura 3 mobilități ,,Start ESC’’ fiecare pe o perioadă de 4 luni.

Obiectivele vor fi atinse printr-un mixt de activități informale și nonformale, desfășurate de voluntarii ESC, cu sprijinul mentorului, coordonatorului de voluntari și voluntarilor APDD.

Activitățile se vor realiza în municipiul Drăgășani și în zonele limitrofe acestuia

Informații proiect: e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.