3 Proiecte de mobilitate în domeniul tineretului cu acreditare Erasmus+ 2023, Acțiunea Cheie 1, 144 de persoane implicate direct din 29 de organizații internaționale și 21 de țări (Portugalia; Olanda; Germania, Franța, Malta, Cipru; Grecia; Letonia; Serbia; Macedonia; Polonia; Italia; Spania; Bulgaria; Turcia; Ungaria; Franța; Croația, Estonia, Republica Moldova și România.
Nr de referință 2023-1-RO01-KA151-YOU-000124523
În perioada 01.06.2023 – 31.08.2024, Organizația Pro Dezvoltare DACIA (APDD) din Drăgășani, va desfășura activitățile proiectului cu acreditare 2023-1-RO01-KA151-YOU-000124523, co-finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Acesta este al doilea proiect care se va desfășura ca urmare obținerii Acreditării Erasmus+ în domeniul Tineret: 2020-1-RO01-KA150-YOU-095921.
În cadrul proiectului se vor realizat 3 mobilități:
-31.08.2023 – 09.09.2023 ,,The Art of Cinematography Diversity and Inclusion (ACDI)” - schimb de tineri cu 3 organizații internaționale : Organizația Pro Dezvoltare DACIA (APDD) în parteneriat cu ,,Podobri Foundation’’ - Bulgaria și ,,Asociația Internațională a Tinerilor (AITinerilor)’’ - Republica Moldova. Proiectul va aduce laolaltă 52 persoane (45 de tineri, 6 lideri de tineret și 1 facilitator) din România, Bulgaria și Republica Moldova.
Scopul proiectului este promovarea diversității, stimularea incluziunii sociale și combaterea discriminării prin participarea la activități sociale nonformale având ca mijloc de exprimare artistică arta cinematografică, urmărindu-se astfel realizarea unei unui film (amator) având ca temă combaterea discriminării.
Activitatile mobilității proiectului vor fi fost centrate pe participant și se vor desfășura sub forma unor ateliere de lucru creative, jocuri de rol, simulări, intâlniri cu reprezentanți locali sau experți, activități in aer liber/vizite de studiu, activități interculturale, imbinate cu jocuri de energizare, captarea atenției dar și de cooperare, socializare, lucru in echipă și nu in ultimul rand activități de reflecție .
-17.05.2024 –26.05.2024 „Digital Opportunities (DigiO)”. Activitatea de formare profesională a proiectului se va desfășura sub forma unui seminar de 10 zile, în scopul descoperirii a noi strategii de lucru (bune practici, instrumente și metode noi de lucru în domeniul digitalizării etc) și a-le aplica ulterior în comunitate, în lucru cu tinerii. În cadrul acestui proiect 50 lucrători de tineret și 2 facilitatori, reprezentanți ai 26 de organizații din 20 țări: Portugalia; Olanda; Germania, Franța, Malta, Cipru; Grecia; Letonia; Serbia; Macedonia; Polonia; Italia; Spania; Bulgaria; Turcia; Ungaria; Franța; Croația, Estonia și România vor participa la activitatea de formare profesională. Obiectivele care au stat la baza implementării acestui proiect sunt: Creșterea calității serviciilor în activitățile de tineret prin consolidarea capacității operaționale a min 20 organizații, profesionalizarea lucrătorilor de tineret prin mobilități europene, identificarea și dezvoltarea unor strategii de lucru diversificate, moderne și inovative adaptate nevoilor tinerilor din comunitate cu accent pe tinerii cu mai puține oportunități; Inițierea / extinderea / perfecționarea competențelor profesionale și/sau schimb de bune practici în lucru cu tinerii în special cu oportunități reduse, a 50 de lucrători de tineret din 26 organizații prin participarea la 1 seminar în domeniul digitalizării.
- 12.07.2024 – 21.07.2024 ,,Youth in action: Civic and Inclusive (CIVIC)” schimb de tineri, cel de-al treilea proiect APDD care se va desfășura ca urmare a obținerii Acreditării Erasmus+ în domeniul Tineret: 2020-1-RO01-KA150-YOU-095921, în parteneriat cu ,,ProActive Group" și cu ,,Asociația Internațională a Tinerilor (AITinerilor) " din Republica Moldova. Punctul central al proiectului va fi mobilitatea de 10 zile, la care vor participa 40 persoane (32 de tineri, 6 lideri de tineret și 2 facilitatori) din România și Republica Moldova.
Scopul proiectului este promovarea incluziunii și diversității în rîndul tinerilor participanți (inclusiv a tinerilor cu oportunități reduse), prin activități civice, sensibilizare/informare, implicare, conectare, ocupare și responsabilizare, in urma participarii acestora la toate activitatile proiectului.
Obiectivele care vor sta la baza implementării sunt: Informarea și înțelegerea teoretică a conceptelor de incluziune, implicare civică și socială, a drepturilor și îndatoririlor tinerilor ca cetățeni, în scopul îmbunătățirii competențelor civice și sociale a tinerilor din 3 organizații internaționale; Transpunerea în practică a conceptelor teoretice, prin implicarea proactivă a tinerilor în dezvoltarea unei acțiuni civice, la nivelul propriei comunități, plecând de la simularea unor activiăți în cadrul mobilității; Incluziunea socială prin sprijinirea participării la toate activitățile proiectului a tinerilor cu oportunități reduse.
În concluzie 144 de persoane (tineri, lucrători de tineret, lideri de grup și facilitatori), vor avea oportunitatea de a participa la unul din cele trei proiecte internaționale, implementate de Organizația Pro Dezvoltare DACIA (APDD) din Drăgășani ca beneficiar direct, în parteneriat cu 29 de organizații din 21 de țări: Portugalia; Olanda; Germania, Franța, Malta, Cipru; Grecia; Letonia; Serbia; Macedonia; Polonia; Italia; Spania; Bulgaria; Turcia; Ungaria; Franța; Croația, Estonia, Republica Moldova și România, în localitatea Horezu, Județul Vâlcea, România
In cadrul proiectelor, rezultatele învățării vor fi validate prin intermediul certificatului Youthpass.
Informații proiect: http://www.apdd.ro, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Președinte APDD,
Cătălin Arapalea – Manager Proiect
,,Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”.
A1. ,,The Art of Cinematography: Diversity and Inclusion (ACDI)” Project - Youth exchanges
Contract No: 2023-1-RO01-KA151-YOU-000124523 „Cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+"
Discriminarea și excluziunea socială consituie probleme de actualitate în societatea de astăzi, care trebuie tratate împreună datorită interconectării pe care o presupun. Acest lucru ne-am propus să facem în cadrul proiectului nostru, Diversitate și Incluziune prin Arta cinematografică, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, schimb de tineri, ce are ca scop combaterea discriminării și favorizarea incluziunii sociale, prin intermediul artei cinematografice.
Parteneriatul ACDI va reuni 3 organizații din 3 țări : Asociația Pro Dezvoltare DACIA – România; ,,Podobri Foundation’’ - Bulgaria și ,,Asociația Internațională a Tinerilor (AITinerilor)’’ - Republica Moldova
Acesta este primul proiect APDD, din anul 2 al Acreditării Erasmus+ în domeniul Tineret: 2020-1-RO01-KA150-YOU-095921.
Punctul central al proiectului va fi mobilitatea de 10 zile (31.08.2023 – 09.09.2023), care s-a desfășurat în localitatea Horezu, Județul Vâlcea, România în cadrul căreia vor participa 52 persoane (45 tineri, 6 lideri de tineret și 1 facilitator) din România, Bulgaria și Republica Moldova.
Scopul proiectului este promovarea diversității, stimularea incluziunii sociale și combaterea discriminării prin participarea la activități sociale nonformale având ca mijloc de exprimare artistică arta cinematografică, urmărindu-se astfel realizarea unei unui film (amator) având ca temă combaterea discriminării.
Informații proiect: http://www.apdd.ro, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
,,Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”.
Apel selecție
,,The Art of Cinematography Diversity and Inclusion (ACDI)”
Activități Mobilitate ,,The Art of Cinematography: Diversity and Inclusion (ACDI)”
Scopul și obiectivele proiectului au fost atinse prin metode non-formale și informale intuitive, interactive și participative care favorizează creativitatea, comunicare, interacțiunea, gândirea critică și creativă, intuiția și lucru în echipă dar si incluziunea etc.
Activitatile mobilității proiectului au fost centrate pe participant și s-au desfășurat sub forma unor ateliere de lucru tematice, creative dar si incluzive, jocuri de rol, simulări, interviuri și reportaje, intâlniri cu reprezentanți locali sau experți, vizionare de film, analize și dezbateri, realizare film, activități in aer liber/filmări si vizite de documentare/drumeții, activități interculturale, imbinate cu jocuri de energizare, captarea atenției dar și jocuri de cooperare, socializare, lucru in echipă și nu in ultimul rand activități de reflecție .
Toate activitățile ACDI s-au desfăsurat într-un cadru intercultural, incluziv, de cooperare și participare nediscriminatorie.
Ca rezultat practic, proiectul a urmarit implicarea activa a tinerilor in realizarea unui film de amator având ca temă combaterea discriminării.
Obiectivele ACDI au fost atinse prin intermediul artei cinematografice. Fiecare grup national a selectat, câte un film reprezentativ pentru tematica abordată.A urmat vizionarea acestuia, analiza și concluziile, totul pe fondul unei gândiri critice, obiective. La rândul lor, în ultimile trei zile tinerii în echipe de către 9 participanti au realizat cate un film (amator) având ca temă combaterea discriminării, accentul fiind pus pe forța mesajului transmis: ,,Non-discriminare, Toleranță, Prietenie, Incluziune și Cooperare”.
Foto Activități mobilitate și Activități diseminare
,,The Art of Cinematography: Diversity and Inclusion (ACDI)”, pe zile
Acest proiect stă la baza realizarii obiectului 6 din Planul Erasmus + 2022-2027 al organizatieie APDD. Promovarea incluziunii si diversitatii de catre min 150 tineri din care min 80% cu op reduse din max 15 organizatii, prin activitati non formale si informale de lupta impotriva discriminarii, stereotipurilor, excluziunii sociale, sensibilizare/informare, implicare, conectare, ocupare si responsabilizare, in urma participarea la unul din cele 3 schimburi de tineri, propuse a se desfasura pana la 31.12. 2027, acesta fiind al doilea schimb de tineri
In ultima zi a mobilității tinerii participanții au obținut, certificatul Youthpass.
Seri interculturale: Deliciul mobilității il constitue serile culturale, pregătite de către participanți, după o formă originală, constituite din prezentarea țării de origine sub toate aspectele ei prin muzică, dans, gastronomie, prezentare ppt etc. Iată câteva imagini:
Activități diseminare ,,The Art of Cinematography Diversity and Inclusion (ACDI)” Project - Youth exchanges
Contract No: 2023-1-RO01-KA151-YOU-000124523
„Cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+"
Activități diseminare: Workshop 1.
,,Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”.
A2. Professional development activities - Member States and associated countries „Digital Opportunities (DigiO)” (52 participanți) - mobilitate in perioada: 17.05.2024 –26.05.2024
În perioada 1.06.2024 – 31.08.2024, Organizația Pro Dezvoltare DACIA (APDD) din Drăgășani, va desfășura activitățile proiectului „Digital Opportunities (DigiO)” număr contract 2023-1-RO01-KA151-YOU-000124523, finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Acesta este al doilea proiect APDD, din anul II de Acreditare Erasmus+ în domeniul Tineret: 2020-1-RO01-KA150-YOU-095921.
În perioada 1.06.2023 – 31.08.2024, Organizația Pro Dezvoltare DACIA (APDD) din Drăgășani, desfășoară activitățile proiectului „Digital Opportunities (DigiO)” număr contract 2023-1-RO01-KA151-YOU-000124523, finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Acesta este al doilea proiect APDD, din anul II de Acreditare Erasmus+ în domeniul Tineret: 2020-1-RO01-KA150-YOU-095921.
Activitatea de formare profesională a proiectului se desfășoară sub forma unui seminar de 10 zile în perioada 17.05.2024 –26.05.2024, în scopul descoperirii a noi strategii de lucru (bune practici, instrumente și metode noi de lucru în domeniul digitalizării etc) și a-le aplica ulterior în comunitate, în lucru cu tinerii.
50 lucrători de tineret și 2 facilitatori, reprezentanți ai 26 de organizații din 19 țări: Portugalia; Olanda; Germania, Franța, Malta, Cipru; Grecia; Letonia; Serbia; Macedonia; Polonia; Italia; Spania; Bulgaria; Turcia; Ungaria; Franța; Croația, Estonia și România participă la activitatea de formare profesională a proiectului, care se află în plină desfășurare, în localitatea Horezu, Județul Vâlcea, România.
Obiectivele care stă la baza implementării acestui proiect sunt:
1. Creșterea calității serviciilor în activitățile de tineret prin consolidarea capacității operaționale a 19 organizații, profesionalizarea lucratorilor de tineret prin mobilități europene, identificarea și dezvoltarea unor strategii de lucru diversificate, moderne și inovative adaptate nevoilor tinerilor din comunitate cu accent pe tinerii cu mai oportunități;
2. Inițierea / extinderea / perfecționarea competențelor profesionale și/sau schimb de bune practici în lucru cu tinerii în special cu oportunități reduse, a 50 de lucrători de tineret din 26 organizații prin participarea la 1 seminar în domeniul digitalizării.
Activitatea de formare profesională a proiectului se desfășoară sub forma unui seminar de 10 zile în perioada 17.05.2024 –26.05.2024, în scopul descoperirii a noi strategii de lucru (bune practici, instrumente și metode noi de lucru în domeniul digitalizării etc) și a-le aplica ulterior în comunitate, în lucru cu tinerii.
Serile interculturale au făcut deliciul lucrătorilor de tineret. Activitațile interculturale au inceput cu prezentarea țării de origine urmată de prezentarea comunităților, a organizației de trimitere și a lucratorilor de tineret. In continuare s-au prezentat tradiții și obiceiuri sub o formă originală pregatită de fiecare țară premobilitate. În funcție de imaginația, inclinația, abilitățile și sugestiile lucrătorilor de tineret seara a luat forma unei seri interculturale de muzică, dans, gastronomie și altele.
Iată câteva imagini:
In cadrul proiectului, rezultatele învățării sunt validate prin intermediul certificatului Youthpass.
Activități diseminare „Digital Opportunities (DigiO)” Project - Professional development activities, Contract No: 2023-1-RO01-KA151-YOU-000124523 „Cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+"
A3. ,,Youth in action: Civic and Inclusive (CIVIC)” Project - Youth exchanges - third countries not Associated
Contract No: 2023-1-RO01-KA151-YOU-000124523
„Cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+",- (40 participanți)- mobilitate în perioada: 12.07.2024 – 21.07.2024
În perioada 01.06.2023 – 31.08.2024, Organizația Pro Dezvoltare DACIA (APDD), în parteneriat cu ,,ProActive Group" și cu ,,Asociația Internațională a Tinerilor (AITinerilor) " din Republica Moldova, implementează proiectul ,,Youth in action: Civic and Inclusive (CIVIC)”, număr contract 2023-1-RO01-KA151-YOU-000124523, „Cofinanțat din Programul Erasmus+ al Uniunii Europene"..
Acesta este cea de-a treia activitate din cel de-al doilea proiect APDD care se desfășoară ca urmare a obținerii Acreditării Erasmus+ în domeniul Tineret: 2020-1-RO01-KA150-YOU-095921.
Punctul central al proiectului a fost mobilitatea de 10 zile care s-a desfășurat în perioada 12.07.2024 – 21.07.2024, în localitatea Horezu, Județul Vâlcea, România, în cadrul căreia au participat 40 persoane (32 de tineri, 6 lideri de tineret și 2 facilitatori) din România și Republica Moldova.
Scopul proiectului a fost promovarea incluziunii și diversității în rândul tinerilor participanți (inclusiv a tinerilor cu oportunități reduse), prin activități civice, sensibilizare/informare, implicare, conectare, ocupare și responsabilizare, în urma participării acestora la toate activitățile proiectului.
Obiectivele care stă la baza realizării proiectului sunt: Informarea și întelegerea teoretică a conceptelor de incluziune, implicare civică și socială, a drepturilor si indatoririlor tinerilor ca cetățeni, în scopul îmbunatățirii competențelor civice și sociale, a 32 tineri din 3 organizații internaționale; Transpunerea în practică a conceptelor teoretice, prin implicarea proactivă a tinerilor în dezvoltarea unei acțiuni civice, la nivelul propriei comunități, plecând de la simularea unor activiăți în cadrul mobilității; Incluziunea socială prin sprijinirea participării la toate activitățile proiectului a tinerilor cu oportunități reduse.
Scopul și obiectivele proiectului au fost atinse prin metode non-formale și informale intuitive, interactive și participative care favorizează creativitatea, comunicare, interacțiunea, gândirea critică și creativă, intuiția și lucru în echipă etc.
Activitățile mobilității proiectului au fost centrate pe participant și s-au desfășurat sub forma unor ateliere de lucru creative, jocuri de rol, simulări, intâlniri cu reprezentanți locali sau experți, activități in aer liber/vizite de studiu, activități interculturale, imbinate cu jocuri de energizare, captarea atenției dar și de cooperare, socializare, lucru în echipă și nu în ultimul rînd activități de reflecție .
Imagini de la Serile Interculturale:
In ultima zi a mobilității tinerii participanții vor obține, certificatul Youthpass care le va fi util in demersul lor de continuarea studiilor sau de aplicare pentru un loc de muncă.
Materiale de promovare:
Activități diseminare ,,Youth in action: Civic and Inclusive (CIVIC)” Project - Youth exchanges, Contract No: 2023-1-RO01-KA151-YOU-000124523 „Cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+".
În perioada 01.06.2023 – 31.08.2024, Organizația Pro Dezvoltare DACIA (APDD) din Drăgășani, a desfășurat activitățile proiectului cu acreditare 2023-1-RO01-KA151-YOU-000124523, co-finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Acesta este al doilea proiect care s-a desfășurat ca urmare obținerii Acreditării Erasmus+ în domeniul Tineret: 2020-1-RO01-KA150-YOU-095921.
În cadrul proiectului s-au realizat 3 mobilități:
-31.08.2023 – 09.09.2023 ,,The Art of Cinematography Diversity and Inclusion (ACDI)” ;
-17.05.2024 –26.05.2024 „Digital Opportunities (DigiO)”;
- 12.07.2024 – 21.07.2024 ,,Youth in action: Civic and Inclusive (CIVIC)”.
În concluzie 144 de persoane (tineri, lucrători de tineret, lideri de grup și facilitatori), au avut oportunitatea de a participa la unul din cele trei proiecte internaționale, implementate de Organizația Pro Dezvoltare DACIA (APDD) din Drăgășani ca beneficiar direct, în parteneriat cu 29 de organizații din 21 de țări: Portugalia; Olanda; Germania, Franța, Malta, Cipru; Grecia; Letonia; Serbia; Macedonia; Polonia; Italia; Spania; Bulgaria; Turcia; Ungaria; Franța; Croația, Estonia, Republica Moldova și România, în localitatea Horezu, Județul Vâlcea, România.
,,Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”.